Herkese yeniden merhaba!
Bir önceki yazımda üniversitemizin eğitim sisteminden ve artılarından/eksilerinden bahsetmeye çalışmıştım. Ancak fakültenin fiziksel imkanları ve sosyal hayat gibi konulara yazıyı daha fazla uzatmamak adına değinmemiştim. Bugün de biraz fakültemizin olanaklarından bahsedeceğim.
Kampüs
Pamukkale Tıp Fakültesi üniversitenin ana kampüsünde yer alıyor. Yani öğrencilik yıllarınızda kampüs hayatını yaşama imkanınız oluyor.
Ayrıca fakültemizin kendi hastanesi olan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi de yine yerleşkenin içinde ve tıp fakültesinin yanında bulunuyor.
Kampüsümüzün oldukça geniş olduğunu ve çevresinde birçok cafe, restoran gibi yemek yiyip oturabileceğiniz mekanlar olduğunu söyleyebilirim.
Benim üniversitemizin yerleşkesi ile ilgili sevdiğim şeylerden biri de şehrin direkt olarak merkezi olmamakla beraber şehirden tamamen kopuk olmaması hatta şehirle kaynaşmış olması. Bu özelliği sayesinde herhangi bir şeye ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla üniversite çevresinden bunları karşılayabiliyorsunuz.
Barınma İmkanları
Yeni bir şehre geldiğinizde "nerede kalacağım" sorusu da mutlaka aklınızda bulunuyor. Denizli'nin barınma imkanları açısından şanslı olduğunu düşünüyorum. Üniversitenin çevresinde birçok özel yurt, KYK ve apart bulunuyor.
Özel yurtlar hakkında çok detaylı bilgim olmamakla beraber genellikle 1- 4 kişilik odalarının mevcut olduğunu ve 2 öğün (sabah-akşam) yemek çıktığını söyleyebilirim. Daha detaylı bilgi almak için düşündüğünüz yurtlarla iletişime geçebilirsiniz.
KYK'ların ise oldukça fazla sayıda olduğunu söyleyebilirim. KYK'ların konumları değişmekle birlikte kampüsün içinde bulunan KYK'lar da mevcut. Bu KYK'lardan tıp fakültesine yürüyerek yaklaşık 10 -15 dk da gidilebiliyor (kampüsün içinde olmasına rağmen 10 -15 dk lık mesafede olma sebebi kampüsümüzün büyük olması ve tıp fakültesiyle yurtların karşıt uçlarda olmasıyla iligi). KYK'larda 4 kişilik odalar bulunuyor. Birçoğunda çalışma masası, masa lambası, buz dolabı bulunuyor. Ayrıca yurtların yeni yapıldığını, eskiden yapılmış olan bazı yurtların yenilendiğini de söyleyebilirim.
Fakültenin ve üniversitenin çevresinde 1+ 0, 1+1, 2+1 şeklinde apartlar bulmak mümkün. Bunların kiraları
1+ 0 apart için 600 - 750 ₺ aralığında
1+1 apart için 750 -1200 ₺ aralığında
2 +1 aparatlar için ise 1000 -1300 ₺ aralığında değişmektedir.
Yemek İmkanları
Fakültemizin kendisine ait yemekhanesi bulunmaktadır. Ayrıca üniversitenin de yemekhanesi mevcuttur. Yemekhanelerde 2 öğün yemek çıkmaktadır. İlk öğünün fiyatı 3₺, ikinci öğünün fiyatı ise 10₺'dır. Yemekhanelerde rezervasyon sistemi uygulanır. Yemek yenecek öğün için en az 2 gün önceden rezervasyon yaptırılması gerekir.
Kampüs içerisinde yemek alternatifleri için cafeler bulunmaktadır. Ayrıca yukarıda da bahsettiğim gibi kampüs çeşitli cafe ve restoranlara yakın olduğu için yemek alternatifleri geniştir.
Materyaller
Tıp fakültesinde birçok uygulamalı ders bulunduğu için uygulamalarda kullandığınız materyallerin yeterliliği de önem taşıyor.
Fakültemizde 4 tane kadavra bulunmaktadır ve 3'ü öğrenci kullanımına açıktır.
Anatomi laboratuvarında bulunan maketler ve kemikler yeterli sayıdadır.
Histoloji laboratuvarında öğrenci başına yaklaşık 2-3 mikroskop düşmektedir ve bu sayı yeterli olmaktadır.
Bazı tıp fakültelerinde bulunan Simüle Hasta Laboratuvarı bizim fakültemizde bulunmamaktadır.
Akreditasyon
Tıp fakülteleri çeşitli değerlendirmeler sonucu belli tarihlere kadar akredite edilir ve bu tarihten sonra akreditasyon için başvuru yaparak uygun koşulları sağlaması durumunda yeniden akredite edilir. Bizim fakültemiz de 01.01.2023 tarihine kadar akredite edilmiştir.
Kütüphane
Fakültemizin kendisine ait bir kütüphanesi ve bir tane de çalışma salonu bulunmaktadır. Bunun yanında bir tane de rektörlük binasında bulunan ve tüm üniversiteye açık merkezi bir kütüphane bulunmaktadır. (Tıp Fakültesi kütüphanesini sadece fakülte öğrencileri kullanmaktadır.) Her ikisi de 7/24 açıktır.
Kütüphanemizde dönemler için ayrı çalışma bölümleri bulunmamaktadır.
Kütüphanenin hem basılı hem de dijital kaynakları mevcuttur. Ayrıca açık erişimimiz de vardır.
Kulüpler
Fakültemizin ve üniversitenin birçok kulübü bulunmaktadır. Fakültemizde bulunan kulüpleri aşağıdaki gibi söyleyebiliriz:
- TURKMSIC (Tıp Öğrencileri Birliği - TÖB)
- EMSA
- Düşlerden Gülüşlere
- Tabib-ül Curcuna
- Tıpta İnsan Bilimleri Topluluğu
Bu kulüplerin düzenlediği birçok etkinlik bulunuyor. Kulüplerin yaptığı çalışmaları instagram sayfaları üzerinden de inceleyebilirsiniz. Benim de önceden görev almış olduğum Pamukkale TÖB ve Düşlerden Gülüşlere hakkında yazmak istediğim birçok şey var aslında ama yazıyı çok fazla uzatmak istemediğim için burada bu konuya girmeyeceğim. Sadece şunu söylemek istiyorum ki hangi fakültede olursanız olun katıldığınız kulüplerin size birçok şey kattığını düşünüyorum. Bu yüzden gittiğiniz yerde size uygun olan kulüplerde yer almanız size keyif verecektir diye düşünmekteyim.
Son olarak da üniversitedeki ve şehirdeki sosyal olanaklara değinerek yazımı yavaş yavaş bitireceğim.
Ben üniversiteye ilk gittiğimde açık hava sineması kurulmuştu ve şahsen ben tatlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde çok bilinen gruplar olmasa da çeşitli gruplar gelmişti ve konser verilmişti. Ayrıca pandemi dolayısıyla ben hiç denk gelmesem de önceki dönemlerde bahar şenlikleri düzenlendiğini duymuştum.
Tıp Fakültesi kulüplerinin 14 Mart'a özel olarak hazırladığı çeşitli gösteriler de oluyordu. Tiyatro ve halk oyunları gösterileri gibi. Ancak pandemi tam 14 Mart civarına denk geldiği için yine bunlara katılma şansımız da olmadı.
Bunlar dışında fakültede birkaç kez parti düzenlendiği de olmuştu.
Denizli'ye de yine çeşitli tiyatro oyunları ve konserler geldiğini söyleyebilirim.
Denizli ile ilgili olarak eklemek istediğim bir diğer şey de eğer İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerden gelmiyorsanız genel olarak sevebileceğiniz ve sıkılmayacağınız ideal bir şehir olduğu diyebilirim. Hatta küçük bir şehirden ya da ilçeden geliyorsanız oldukça güzel de bulabilirsiniz.
Sosyal hayat mevzusu biraz daha kişisel bir konu olduğu için burada söyleyebileceklerim kısıtlı açıkçası. Kendi karakter özelliklerinizi ve gideceğiniz yerin size sunacaklarını artılarıyla eksileriyle tartıp kararınızı buna göre vermeniz daha mantıklı gibi görünüyor. Bu süreçte kafanız birçok kere karışsa da bunun normal bir süreç olduğunu ve herkesin yaşadığını unutmayın. Umarım sonuçta nerede olursanız olun "İyi ki buraya geldim" düşüncesinde olursunuz.
Yazımın artık sonuna yaklaşırken üniversitem ve fakültemle ilgili yazdığım bu son 2 yazıdan çok keyif aldığımı söylemek istiyorum. Umarım siz de okurken keyif almışsınızdır ve sizin için faydalı olmuştur. Herhangi bir sorunuz olursa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Sonraki yazımda görüşmek üzere!
Gerçekten verimli bir yazı olmuş. Her ikisini de okudum. Şu anda düşündüğüm ve içime sinen bir okul Pamukkale. Umarım yerleşebilirim. Eğer gelirsem okulda görüşürüz belki 🌸